Raamdecoratie neemt vandaag een belangrijke rol in binnen ons interieur.

Raamdecoratie neemt vandaag een belangrijke rol in binnen ons interieur.

Raamdecoratie in een notendop

Raamdecoratie neemt vandaag een belangrijke rol in binnen ons totale interieur. Dat is niet altijd zo geweest. Gordijnen verschenen pas in ons straatbeeld vanaf de 15de eeuw. Het woord ‘gordijn’ is trouwens afkomstig van het Latijnse ‘cortina’, ook nog herkenbaar in het Engelse ‘curtain’.

Raamdecoratie was in de middeleeuwen alleen weggelegd voor families uit de hogere klasse die nieuwsgierige blikken buiten wilden houden.

De rijkelijke interieurs mochten dan wel gezien worden, maar niet vanop de straat. In Nederland kennen we nu nog de beruchte doorzonwoningen.

Dit zijn doorkijkhuizen waar je vanop straat helemaal rechtdoor kan kijken tot in de tuin. De sobere Nederlanders zouden zo willen aantonen dat ze niets te verbergen hebben.

Vlamingen houden van raamdecoratie. En terecht!

Waar raamdecoratie vroeger alleen diende om inkijk te vermijden, is dat vandaag niet langer het hoofddoel. Vele architecten houden bij het tekenen van een huis al rekening met de raamdecoratie.

Want hoewel raamdecoratie vooral een esthetische functie heeft, besparen goede jaloezieën of gordijnen flink op het energiebudget. Het is daarom zeker de moeite om bij nieuwbouw of renovatie ook meteen binnenzonwering in te calculeren.

Raamdecoratie heeft nog meer troeven. Waarom plaatsen we gordijnen?

  •    Om inkijk te vermijden.
  •    Om de ruimte donker te maken.
  •    Om de akoestiek van een ruimte te verbeteren.
  •    Als isolatie.
  •    En bovenal voor de gezelligheid!

Sfeerschepper bij uitstek, gezelligheid troef

Moderne binnenzonwering is er in alle maten en gewichten, voor kleine en grote raampartijen, voor elk interieurstijl, voor ieders budget.

Eén ding staat vast: binnenzonwering is een uitstekende manier om sfeer te scheppen. Filmproducenten hebben dit goed begrepen. De iconische filmposter van ‘American Gigolo’ met Richard Gere in de kamer met horizontale blinden voor het raam staat in ons collectieve geheugen gegrift.

Naast een sfeerschepper is heeft raamdecoratie ook een isolerende waarde.

Bece

Veel fabrikanten leveren mooie raamdecoratie, maar voor ons springt de collectie van Bece er hoog bovenuit, met bovendien een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Een heel team onder leiding van twee creatieve designers gaat continu op zoek naar relevante trends, nieuwe ideeën, kleuren en materialen. Dit resulteert in een boeiende collectie van alle soorten raambekleding.

Ons aanbod van raamdecoratie

Rolgordijnen en paneelgordijnen

Rolgordijnen zijn praktisch en geschikt voor vrijwel alle ruimtes en ramen. Of het nu gaat om kleine of grote ramen, dakramen of draaikiepramen. Voor in de keuken of badkamer bestaan er speciale vochtbestendige stoffen.

Paneelgordijnen worden ook wel Japanse gordijnen genoemd en creëren een groots effect voor het raam. Ze zijn ideaal voor grote raampartijen met schuiframen. Ze zijn geliefd bij wie houdt van een vleugje oriëntale sfeer.

Tip: hang halverwege uw woonkamer een rij paneelgordijnen. Het is een populaire manier om ruimte in een ruimte te creëren. Het mooie bij een paneelgordijn is dat het ene paneel het andere overlapt. De panelen zelf kunnen tot 1 meter breed zijn.

U kunt opteren voor zowel verduisterende als lichtdoorlatende stoffen in meer dan 250 kleuren. Het is vanzelfsprekend dat een verduisterend rolgordijn of paneelgordijn zich uitstekend leent voor de slaapkamer. In de woonkamer en keuken zorgt de lichtdoorlatende variant voor sfeervolle lichtinval en toch voldoende privacy.
Onze speelse Think Green collectie met botanische prints, vlinder- of insectendessins haalt de natuur helemaal naar binnen. Ideaal voor een eigentijdse hippe look.

rolgordijnen bece

Duorolgordijnen

Met duorolgordijnen bepaalt u zelf hoeveel licht mag binnenkomen. Twee lagen stof met horizontale transparante en niet-transparante banen zorgen voor een strak lijnenspel. 

Duo rolgordijnen combineren sfeer en functionaliteit en staan heel erg mooi voor grote ramen. De versie met twee lagen verduisterende stof zijn ideaal voor de slaapkamer.

Plisségordijnen en dupligordijnen

Plisségordijnen zijn quasi gelijk aan dupligordijnen, maar tellen maar één enkele laag stof. Dupligordijnen hebben twee lagen stof waardoor de koordjes en koordgaatjes onzichtbaar zijn. Afhankelijk van uw smaak bepaalt u zelf de plooibreedtes, ofwel de fijne subtiele plooi of de stoere brede plooi.

Dupligordijnen werken energiebesparend. In de zomer houdt u de koelte binnen en in de winter blijft de warmte lekker binnen.

Horizontale en verticale lamellen

Horizontale lamellen passen bij elke woonstijl, zowel in een oude boerderij als in de moderne loft. De collectie biedt eindeloze variaties in vele materialen en kleuren. De horizontale jaloezieën in hout zijn bijzonder stijlvol, terwijl de jaloezieën met aluminium of transparante kunststof lamellen ideaal zijn in de badkamer. Wil u het nog natuurlijker? Kies dan voor bamboe.

Bent u het oude kleur beu? De horizontale lamellen kunt u apart vervangen.

Een speciale uitvoering is de vlinderjaloezie die wat lijkt op een plisségordijn, omdat de uiteinden van de lamellen elkaar raken in gesloten stand. Zijn de lamellen open, dan oogt de vlinderjaloezie op een horizontale jaloezie.

Verticale blinden geven uw leefruimte een moderne uitstraling. Ze zijn verkrijgbaar in stof, kunststof en aluminium in mooie naturels en trendkleuren. De verticale lamellen zijn geschikt voor ronde raamvormen.

Vouwgordijnen en gordijnen

Transparante lichtdoorlatende vouwgordijnen houden fel zonlicht en ongewenste blikken buiten, terwijl u toch geniet van vol daglicht in een heldere, gezellige sfeer. Er zijn ook verduisterende vouwgordijnen en gordijnen, geschikt voor de slaapkamer.

Onze collectie vouwgordijnen is beschikbaar in 250 stoffen, al dan niet gevoerd, in alle kleuren en motieven. De dikkere verduisterende stoffen werken trouwens ook warmte-isolerend. Er zijn acht modellen van vouwgordijnen, elk met een eigen uitstraling.

Wie opteert voor gordijnen, kan kiezen tussen verschillende plooien: de enkele plooi, dubbele plooi, retourplooi, triplooi en wave plooi.

Aarzel niet om ons te vragen hoe deze of gene plooien er precies uitzien. 

De bediening gebeurt met een ketting, een koord of elektrisch met schakelaar of afstandsbediening.

Bossu Decor, welkom voor vrijblijvend advies

Voor Bossu Decor is het inrichten van uw interieur een ware passie. In onze interieurwinkel in Hooglede geven wij u graag uitleg bij onze ruime collectie van moderne raamdecoratie, zowel voor het klassieke als hippe interieur. De confectie gebeurt in eigen atelier, en we maken alles steeds op maat voor elke klant.

Spreek gerust uw architect of interieurarchitect aan om ons rechtstreeks te contacteren. Wij komen bij u aan huis en bieden onze ruime ervaring aan. We denken functioneel en esthetisch met u mee en garanderen u een uitstekende service, zelfs lang na verkoop.

40 dolle dagen lang vanaf 1 maart: 15% korting op alle raamdecoratie

Niet cumuleerbaar met andere kortingen | Geldig t.e.m.10 april 2016

Breng een bezoek aan onze toonzaal

Bossu Decor Hooglede

Voor Bossu Decor is het inrichten van uw interieur al generaties lang een ware passie. In onze exclusieve interieurwinkel in Hooglede kunt u terecht voor een ruime collectie van interieurdecoratie, zowel voor het klassieke als trendy interieur. Altijd gezellig...